Лекувайте анемията точно с тези билки

1 от 5 Снимки
Билки при анемия

Билки са били използвани от край време за лечението на редица болести много преди появата на модерните лекарствени формули, таблетките и всякакви по-съвременни медикаменти. И това не е никак случайно, защото билките продължават да се използват и днес във фармацията, макар и под формата на хапчета или сиропи.

За съжаление обаче, когато те се използват за промишлено производство много голяма част от ценните им съставки се губят или се смесват с неясни химически елементи. Затова, ако искате да сте сигурни, че извличате максималната полза от природата, се научете сами да разпознавате по-важните билки, да ги берете, съхранявате и как и за какво да ги използвате.

В случая ще Ви предложим някои доказали се във времето билкови рецепти, които можете да пробвате, ако страдате от анемия:

При анемия след прекарани инфекциозни болести:

- Сварете в 1 л вода за 10 мин 2 с.л. корен от кръвен здравец, който не случайно се нарича така. Прецедете отварата, оставете я да изстине и пийте от нея по 100 мл по 4 пъти на ден след ядене;

- Смесете по 50 г корени от блатен аир и корени сарсапарила, по 40 г стръкове от жълт и червен кантарион и по 20 г корени брош, седефче и бял оман. От тези билки се вземат по 2 с.л., които се слагат да се варят в 500 мл вода за 10 мин. Отварата се прецежда, оставя се да изстине и от нея се пие по 4 пъти на ден, но преди ядене;

- Разтворете в 1 кг мед 200 г копривено брашно и от тази смес вземайте по 1 с.л. по 3 пъти на ден след хранене;

Анемия в резултат на липса на желязо

- Прави се смес от 100 г корени кръвен здравец, 60 г стръкове от жълт кантарион и по 25 г листа от орех, корени синя жлъчка и стръкове върбинка, глухарче, овчарска торбичка, червен кантарион и росопас. В 500 мл вода се слагат да се варят за 5 мин 2 с.л. от билковата смес. Прецежда се и се пие по 100 мл от запарката 4 пъти на ден преди ядене;

- Прави се смес от по 50 г корени жълта тинтява и коприва, листа водна детелина и маточина и по 40 г стръкове червен и жълт кантарион. В 500 мл вода се слагат да се варят за 5 мин 2 с.л. от билковата смес. Прецежда се и се пие по 100 мл от запарката 4 пъти на ден преди ядене.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати