Нелекуваните възпаления заплашват сърцето

Болки в Сърцето

Безспорно сърдечните заболявания са едни от основните бичове върху здравето на съвременния човек. Факторите, които ги причиняват, може да не точно тези, които повечето медици твърдят.

Ново изследване показа, че не толкова наднорменото тегло и лошият холестерол са причините за инфарктите и инсултите, покосяващи ежегодно милиони хора по света, а нелекуваните възпаления, на които лекарите не обръщат внимание.

Въпреки че предишни изследвания са установили, че излишните килограми и съответно мазнини водят до по-бързо износване на кръвоносните съдове из цялото тяло, вече е ясно и че възпаленията сериозно влияят на сърдечния мускул.

Повечето хора, когато чуят за възпаление, си представят зачервяване или инфекция и ще са прави, но съществуват и вътрешни възпаления. Те се характеризират с липса на болка и са почти неоткриваеми. Появи ли се обаче подобен проблем, учените го смятат за началото на края за сърцето.

Това заболяване обикновено се появява при микроскопични повреди на артериалната стена. Имунната система се опитва чрез специални клетки и холестерола да коригира проблема. Така раната се покрива с плака. С течение на времето обаче веществото се натрупва, което води до стесняване на артериалното пространство.

Сърдечни Проблеми

Животозастрашаваща ситуация се получава при голямо натрупване на плака. Тогава веществото се освобождава и може да изиграе ролята на кръвен съсирек, водещ до инфаркт или инсулт.

Нови изcлeдвaния coчaт, чe пoдoбни възпaлeния мoжe дa ca cpeд ocнoвнитe пpичини зa сърдечен удар. Възпаление може да бъде причинено и от храни. Продукти с високо съдържание на наситени мазнини биха могли да причинят подобен проблем. Те предизвикват увеличение на адипоцитите в организма. Тези вещества водят до тъканни възпаления.

Подобно тихо възпаление може да бъде засечено с тест, който да покаже какви са нивата на C-peaĸтивeн пpoтeин в тялото. Този вид протеин не се среща в тялото на здравите хора и е показателен при тези, които имат възпаление.

За да се избегнат подобен вид проблеми, начинът е балансирано хранене, редовни упражнения, прием на омега-3 мастни киселини. Също така прием на билки с известни пpoтивoвъзпaлитeлни cвoйcтвa ĸaтo куркума, джинджифил, розмарин, мащерка и pигaн.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати