Билки при възпалени пикочни пътища

Червена боровинка

Инфекцията на пикочните пътища може да премине без никакви симптоми. Това е така наречената мълчалива инфекция на пикочните пътища. Най-честите симптоми, свързани с този неприятен проблем, включват всяко едно или комбинация от следните: честота на уриниране, болка при уриниране, нощно напикаване, мътна или с неприятен мирис урина, повишена температура, болки в гърба и в корема, повръщане или неразположение.

Жените са най-честата жертва на инфекция на пикочните пътища. Средно една на всеки пет жени се разболява веднъж през живота си, а понякога това става и по-често. Преди обаче да посегнете към силното антибиотично лечение, пробвайте с доказани билки от народната медицина.

Сред най-често използваните билки за подобряване дейността на бъбреците и пикочните пътища са червената боровинка, хибискусът, полският хвощ, копривата, брезата, шипката, вишневите дръжки и др.

Според фитотерапевтите те стимулират образуването и отделянето на урина и изхвърлянето с нея на кристали, песъчинки и бактерии и едновременно с това упражняват силно противовъзпалително и антисептично действие.

Мечо грозде

Мечото грозде е билка, използвана много отдавна от коренното население на Америка. Съвременните изследвания показват, че организмът е способен да преобразува веществата в това растение в силно антимикробно съединение. Мечото грозде също помага за непозволяване на бактериите да се настанят трайно в пикочните пътища. Ето защо билката притежава много сходни свойства с червените боровинки.

Екстрактът от гроздови семки може да бъде ефективно средство за лечение на инфекции на пикочните пътища и други инфекции. Добавката насърчава дейността за борба с бактерии, които са причинили инфекцията.

Проблеми с бъбреците

Хвойната може да се похвали с мощни антимикробни свойства. Притежава и противодействащи прикрепването свойства. Освен това различни изследвания показват, че тя увеличава обема на урината. С други думи, има прочистващо действие. То, на свой ред, стимулира преминаването на повече течности през пикочните пътища, което се съчетава добре със способността ѝ да убива някои бактерии.

Успокояваща билка е и бялата ружа, която ще намали възпалението, раздразнителността, горещата или парещата болка. Същият ефект може да има и ечемичената вода.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати