ezine.bg»Статии»Здраве»Здравни Съвети»Лечение на хипертония без медикаменти

Лечение на хипертония без медикаменти

Намаляване на кръвно

С помощта на някои трикове можете да лекувате хипертонията и без медикаменти. Достатъчно е да спазвате определени правила и да извършвате някои действия, с които да намалите кръвното си налягане и да не се оплаквате от всички неприятности, които предизвиква хипертонията.

Отделяйте поне половин час дневно, за да тичате или да се разхождате навън. Като обогатявате организма си с кислород, намалявате кръвното налягане. Намаляване на кръвното налягане се постига и с аеробни упражнения, които се правят не по-малко от 20 минути дневно.

Един или два пъти седмично ходете на фитнес или натоварвайте тялото си по друг начин - изкачете някоя планина, плувайте в басейн или карайте колело един-два часа. Това ще натовари мускулите ви и ще намали горната граница на кръвното налягане.

Ограничете солта и захарта, както и животинските мазнини - всичко това води до хипертония. Преди да посолите храната си, я опитайте, защото в повечето случаи хипертониците първо поръсват със сол ястието си и след това го опитват на вкус.

Същото важи и за захарта - преди да добавите в топлата напитка захар, проверете дали е достатъчно сладка и едва тогава я подслаждайте допълнително.

Хапвайте повече плодове и зеленчуци и забравете за белия хляб и го заменете с пълнозърнест. Не прекалявайте с тестени вкусотии като козунаци и кифли, защото това само ще покачи стойностите на кръвното ви налягане.

Кръвно

Редовно пийте прясно изцеден сок от плодове и зеленчуци. Сокът от цвекло е много полезен, както и сокът от различни видове листни зеленчуци. Не забравяйте да консумирате поне през ден кисело мляко, защото то е много полезно за хипертониците.

Можете да го допълвате с различни видове плодове. Препоръчително е да консумирате банани, защото те съдържат калий, който е полезен за сърцето и за целия организъм и намалява кръвното налягане.

Веднъж седмично си правете топла вана с английска сол. Този полезен минерал ще навлезе през кожата в организма ви и ще намали кръвното ви налягане. Друг трик за намаляване на кръвното е да дишате по-бавно от обикновено, това сваля стойностите на горната граница.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати