ezine.bg»Статии»Здраве»Симптоми»Симптоми за ниско кръвно налягане

Симптоми за ниско кръвно налягане

Жана Г.Жана Г.
Новак
554243
Главоболие свързано с ниското кръвно налягане
Смарт кутия за хапчета със звукова аларма
Качество без компромис:
Смарт кутия за хапчета със звукова аларма
34.00 лв.
Виж ››

Ниското кръвно налягане е състояние, което е съпроводено с падането на налягането под нормата, която е 120 на 80. За ниско кръвно налягане се смята налягането под 100 на 60. Но ако нямате подръка апарат за измерване на кръвното, може да разберете какво е състоянието по симптомите.

Ниското кръвно налягане, известно и като хипотония, винаги е съпроводено от обща слабост и липса на желание да се извършва каквато и да е физическа дейност. След като кръвното на човек е паднало, той изпитва желание само да лежи и да не прави нищо, защото просто няма сили да направи каквото и да е.

Сънливостта е друг симптом на ниското кръвно налягане. Човек с ниско кръвно постоянно има чувството, че е недоспал, дори да е спал повече от 8 часа. Ставането сутрин е истински кошмар, защото е придружено от силно главоболие. То не минава дори след като човек изпие няколко кафета и често се налага да се взимат болкоуспокояващи.

При рязко ставане от леглото, което хората с ниско кръвно задължително трябва да избягват, може да се получи силен световъртеж. Препоръчва се хората с ниско кръвно да полежат известно време, след като са се събудили, и да не скачат рязко. Преходът от легнало положение в седнало трябва да се извърши бавно, в противен случай може да се получи много силен световъртеж.

Измерване на кръвното налягане

В следобедните часове хората с ниско кръвно изпитват голям дискомфорт, тъй като тогава започва да им се спи много, защото организмът вече се изтощава. Единствената мечта по това време на човек с ниско кръвно е да се облегне на нещо и да заспи.

Хората с ниско кръвно изпитват обща слабост и болки в тила, които много рядко ги оставят на мира. Когато се озове в помещение с много хора накуп, човекът с ниско кръвно започва да има чувството, че не му стига въздухът и гледа възможно най-бързо да излезе навън.

Ниското кръвно се разпознава и по това, че човек се поти повече от нормалното, изморява се много бързо от физическа работа и започва да се задъхва дори когато изкачи няколко стъпала. Често на хора с ниско кръвно им се гади и дори може да се оплакват от повръщане.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати