Внимание! Тютюнопушенето води до стрии и диабет

стрии

Цигарите водят до редица негативни за здравето. Сред най-малко известните от тях са стриите и диабетът. Рискът от тези проблемни състояния обаче е напълно реален.

Всички знаем, че пушенето влияе негативно на кожата. Тя губи блясъка си и добива сивкав оттенък. Цигарения дим намалява циркулацията на кръвта, отнема от хранителните вещества и витамини, което стопира регенерацията ѝ.

Логичен резултат от всичко това е появата на стрии. Пушачките са много по-склонни към образуването им, отколкото останалите жени. Никотинът уврежда съединителната тъкън в кожата и влакната в нея, резултат от което е загубата на здравина и еластичност – всички фактори за образуване на неестетичните белези.

Пушенето допринася и може да се окаже основен фактор в развитието на диабет. Въпреки че пушачите по правило са с по-ниско тегло от непушачите, се оказва, че са много по-склонни да трупат дълбоки мастни възглавнички около органите, най-вече в средната част на тялото. Това увеличава риска от развитието на различни заболявания и най-вече - диабет.

Цигари

Освен тези проблеми тютюнопушенето води до торбички под очите, преждевременно стареене, бръчки, развалени зъби, жълти пръсти и изтъняване на косата. Всички тези негативи са повече от достатъчна причина да се откажем от вредния навик.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати