Предпазване от ечемик на окото

Ечемик на Окото

Ечемикът на окото е неприятно образувание, засягащо очния клепач, за чиято поява могат да допринесат ниската хигиена и понижения имунитет.

Никой не може да счита, че е имунизиран срещу ечемик, но все пак според специалистите придържането към определени навици би могло да намали риска от поява на досадното и нелицеприятно образувание.

Една от профилактичните мерки, на които трябва да наблегнете, е спазването на висока хигиена. Мийте лицето си два пъти на ден /сутрин и вечер/. След това го подсушавайте с мека, памучна кърпа.

Ако живеете с други хора, осигурете си собствена кърпа за лице и в никакъв случай не ползвайте чужди. Сменяйте кърпата си всяка седмица и я перете с препарат при висока температура.

Ако ползвате грим, избягвайте да употребявайте некачествени продукти. Съхранявайте козметиката по начин, описан на опаковката, и винаги следете срока на годност. Не рискувайте, употребявайки спирали, очни моливи или сенки за очи, които са с изтекъл срок.

Миене на Лицето

Използвайте своя козметика и се старайте да не си служите с чужда. Когато сте прекарали известно време с грим на очите, погрижете се да го отстраните с подходящи почистващи средства след това. Лягането с грим може да ви навреди сериозно.

Мийте ръцете си достатъчно често с антибактериален сапун. Избягвайте да търкате очите си, особено когато пръстите ви са мръсни.

Според някои лекари, появата на ечемик може да е свързана и с липсата на витамин А. Вземете превантивни мерки, като похапвате повече домати, чушки, магданоз, сливи, цитруси и други храни, съдържащи полезното вещество.

За предпазване от ечемик способства и лененото семе. Приемайте 1 ч.л. от него преди хранене, като го сдъвчете добре. Вариант е също така да го добавите в салати, сандвичи и разядки, сурови бисквити и бонбони.

Но при това положение има възможност да премине през организма ви, без да сте усвоили всички негови ценни вещества.

Като защитно средство можете да ядете и чесън. Хапвайте по 1-2 скилидки от него на ден. Ако не ви се нрави силното му ухание, го приемате под формата на хранителна добавка.

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати