Най-ефективните билки за лечение на хипотиреоидизъм

2 от 6 Снимки

Чесън


Народният антибиотик е богат на витамини и минерали. Пикантният корен съдържа в себе си големи количества манган, селен, калций, калий, желязо, витамин С и други полезни минерали и витамини. Повечето от тези елементи са от съществено значение за лекуването на хипотиреоидизма.

Хипотиреоидизмът се появява, когато функцията на щитовидната железа е намалена. Причина за това е хормонално разстройство, което пречи на набавянето на необходимото количество хормони, нужни на организма. Появата на хипотиреоидизъм води до колебания в пулса, храносмилането, нервната система. Възможно е повишаване на температурата, а при малките деца дори отклонения в умственото развитие и физическия растеж.

За щастие има методи за справянето с това заболяване. В по-голямата си част те са свързани с различни хормонални терапии, но в някои ситуации приемът на билки също допринася за нормализирането на нивата на хормоните на щитовидната жлеза.

Ето и билките, чийто прием има най-добро влияние върху хормоналния баланс в организма на човек и които помагат за справянето с хипотиреоидизма.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати