Африканският здравец лекува простуда за 48 часа

Африкански здравец
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер L-XL)
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер L-XL)
13.00 лв.
Виж ››

Родината на африканския здравец е Южна Африка. Той е познат и като умкалоабото. Растението е донесено в Европа в края на XIX век и почти веднага започнала употребата му за медицински цели. Лекарите лекували с него болни от туберкулоза. По-късно африканският здравец е изиграл голяма роля в създаването на първите антибиотици.

За лечебни цели се ползват корените на растението. Препоръчва се за лечение на инфекции на горния респираторен тракт, възпалено гърло, тонзилит, въобще простудни заболявания, включително синузит и бронхит. Има известни научни доказателства, че умкалоабото действа при инфекции на респираторния тракт.

Ползите от африканския здравец не свършват с това. Установено е, че той бори успешно полово преносими инфекции, каквито са херпесът и гонореята. Също така той е ефективно средство срещу дизентерията и диарията.

Екстрактът от корените на умкалоабото бързо унищожава вирусите и бактериите в организма. Изследванията на ползите от него са установили още, че успява да пречисти тялото от болестотворните бактерии на клетъчно ниво и особено опасните микроорганизми, прикрепящи се по лигавицата.

Африканският здравец засилва и имунната система, като предизвиква нейната ответна реакция срещу вредителите. Стимулира и отделянето на секрет от лигавицата и облекчава кашлицата.

Наблюдения са показали, че още в първите 48 часа на приема на растението изчезват видимите симптоми на простудата - отпадналост, дискомфорт, висока температура.

Странен факт е, че екстрактът от здравеца в таблетна форма не действа на деца. При тях има положителен ефект само когато го приемат в течна форма.

Билката съдържа кумарин, който влияе на процеса на кръвосъсирване. Това съответно я прави подходяща при хора с повишена съсирваемост на кръвта и обратно.

Известно е, че екстрактът от умкалоабото успокоява възпаленото гърло, намалява отока на сливиците и облекчава болковата симптоматика при децата след 4-дневен прием. Няма странични ефекти от продължителната употреба на билката.

Все пак, ако се превиши дневната доза, могат да се появят гадене, повръщане, диария и в много редки случаи кожни обриви.

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати