Шипове в петата! Ето какво да правите

1 от 5 Снимки

1. Почивка


Не трябва допълнително да се натоварват ходилата. Колкото и да е полезен сутрешният джогинг, при повява на шипове в петата трябва временно да преустановите полезния си навик. Избягва се и продължителното стоене в изправено положение, защото това натоварва ставите и може да причини допълнителна и излишна болка, както и влошаване на състоянието. Първата стъпка от лечението е да се избягват дейности, които влошават симптомите.

Почивката обикновено помага срещу силната болка и позволява на възпалението да се успокои, а лекарите казват, че тя е първата крачка за лечението на шиповете в петата;

До шипове в петата води най-често плантарният фасцит. Макар и засегнатите от това заболяване да са най-често мъже и жени на средна възраст, то се среща във всички възрасти. Специфично за този вид шипове е, че те не причиняват толкова болка, колкото другите видове, а появата им се характеризира с раздразнение и зачервяване на кожата в долната част на стъпалото.

Въпреки че болката от шиповете на петата не е толкова остра, тя може да доведе до затруднение в изпълнението на най-прости ежедневни дейности. Неприятните усещания се появяват обикновено сутрин, при събуждане или ако човек е стоял прекалено дълго изправен.

За щастие има лечение за това неразположение. То не е моментно, но с по-дълга почивка и пазене на леглото има ефект. Също така се препоръчват конопени продукти против болки и няколко лекарствени средства, разработени специално по повода. Най-добрите методи за справянето с проблема може да разберете в галерията горе.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати