Ezine.bg»Статии»Здраве»Здравни Съвети»Шипове в петата! Ето какво да правите

Шипове в петата! Ето какво да правите

2 от 5 Снимки

2. Лед


Компресите с лед има бърз ефект за успокояване на болката, причинена от шиповете в петата. Те се препоръчват сутрин, когато симптомите на заболяването са най-чести и интензивни;

До шипове в петата води най-често плантарният фасцит. Макар и засегнатите от това заболяване да са най-често мъже и жени на средна възраст, то се среща във всички възрасти. Специфично за този вид шипове е, че те не причиняват толкова болка, колкото другите видове, а появата им се характеризира с раздразнение и зачервяване на кожата в долната част на стъпалото.

Въпреки че болката от шиповете на петата не е толкова остра, тя може да доведе до затруднение в изпълнението на най-прости ежедневни дейности. Неприятните усещания се появяват обикновено сутрин, при събуждане или ако човек е стоял прекалено дълго изправен.

За щастие има лечение за това неразположение. То не е моментно, но с по-дълга почивка и пазене на леглото има ефект. Също така се препоръчват конопени продукти против болки и няколко лекарствени средства, разработени специално по повода. Най-добрите методи за справянето с проблема може да разберете в галерията горе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати