Топ 5 зимни грешки, които ни правят дебели и депресирани

1 от 5 Снимки

1. Затваряте се на топло


Напълно логичен инстинкт е да искаме да се спасим от студа. Зимно време прекарваме повече време на закрито. Това, освен че ограничава социалните ни контакти и активности, ни оставя да дишаме застоял въздух. За да не загуби тялото ви адаптивните си способности, е полезно често да сменяте температурата и да излизате на въздух. Снегът и вятърът могат да са много освежаващи и тонизиращи.

Зимата е тук и сме готови на всичко, за да сме на най-топлото и уютно място. През студените дни всичко е по-лежерно, поспиваме си повече и спим повече от необходимото. Повечето неща, които сме свикнали да правим през зимата обаче, са изключително грешни.

Съвсем рутинни действия от ежедневието ни могат да ни докарат главоболия и различни неразположения. Навярно се досещате, че една от зимните грешки е обилното количество нездравословни или калорични храни по празниците.

И това нямаше да е проблем, ако продължавахте да спортувате през почивните дни, за да може да изгорите поне част от сармичките и десертите, с които сте прекалили.

Тези и още няколко зимни грешки, които рушат здравето ни, може да разгледате в галерията горе.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Потребител#204936
ако ти е писнало да те наричат „дебелата", „цоцоланата", „свинята", „тлъстата", „ходещото кюфте" вземи си това,гарантирам ще спреш да плюскаш като луда ,ще отслабнеш без диети и упражнения
1
0