ezine.bg»Статии»Здраве»Народна Медицина»Народната медицина при заглъхнали уши

Народната медицина при заглъхнали уши

Народната медицина при заглъхнали уши

Заглъхването на ушите е неприятно чувство, което почти всеки е изпитвал. Причините водещи за това състояние са много, като някои от тях са безвредни и усещането скоро отшумява.

Други обаче могат да дадат поводи за притеснение и точно поради тази причина трябва да се предприемат мерки. Такива са някои възпаления, инфекции и дефекти в структурата на ухото. В народната медицина има средства за справяне с този проблем.

Повечето техники са свързани със стимулирането на притока на кръв към ухото. Най-ефикасни са така наречените топли процедури. Например в торбичка можете да поставите все още топли сварени картофи и да ги допрете до ухото си.

Вместо картофи, можете да използвате и смачкани сварени моркови. Друг вариант е тухла, която е полята с вряла вода или оцет, увита с вълнен плат. Не по-малък ефект имат и парните компреси. Всичките тези методи стимулират притока на кръв, която премахва неприятното усещане.

Друг вариант за справяне с проблема е промивката със солен разтвор. В 200 мл вода разтворете 3 супени лъжици сол. Правете промивки през два часа до подобряване на състоянието ви.

Народната медицина при заглъхнали уши

Вариант за справянето със заглъхналите уши може да бъде и гаргарата с хладък чай от лайка или сок от лимон, който е разреден с вода. Това се прави, когато заглъхването е симптом на възпалението на Евстахиевата тръба. Процедурата се прави по пет пъти на ден, а когато симптомите започнат да заглъхват гаргарите се редуцират.

Проблемът може да бъде решен и с парна баня на главата, направена с чай от лайка, съчетана с коремен компрес, натопен в отвара от бял равнец. Самата отвара се прави с четири супени лъжици от билката, запарени в един литър вода.

Заглъхването на ушите може да е следствие на стрес. В такива случаи се препоръчва болният да си пече гърба от 1/2 час до час и половина на слънце. Да правят по 40 такива слънчеви бани. Можете да си направите и домашни капки за уши.

За целта изцедете сок от печен праз и още докато е топъл си капнете в ухото. Препоръчва се при проблем с ушите болният да лежи на една страна, така че заглъхналото ухо да е отгоре. Ако са заглъхнали и двете уши, трябва да се лежи по гръб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати