Народната медицина при брадавици в интимната област

Оцет

Брадавиците в интимната област или така наречените кондиломи са изключително заразни. Необходим е единствено допир и те могат лесно да заразят партньора ви. Точно и поради тази причина е нужно веднага след появата им да се вземат спешни мерки за лечението им. Появяват се както при мъжете, така и при жените. Народната медицина има няколко доказани метода за лечението на този неприятен проблем. Ето и кои са те:

Народният антибиотик - чесънът

Ефективно средство срещу брадавиците е чесънът. Този природен антибиотик се използва, когато образуванията са се появили по външните части на интимните органи. Не се ползва, когато кондоломите са се появили в ануса, срамните устни или препуциума. Зеленчукът със специфична миризма се нарязва на кръгчета и се поставя върху брадавиците. Прикрепва се с превръзка за около 20 минути. Компресите се правят два пъти дневно за около седмица.

Оцет – мощно средство срещу брадавиците

Може би най-ефикасното средство срещу неприятните брадавици е ябълковият оцет. Киселината, съдържаща се с него, бързо унищожава вирусите, които са причинители на заболяването. Два части от киселата течност разредете с част вода. Около засегнатото място намажете с вазелин. Напоете тампон и намажете брадавиците. Покрийте с марля или направете превръзка. Компресът се прави три пъти на ден, а ефектът е изключително бърз.

Сода бикарбонат

Сода бикарбонат

Содата успешно премахва брадавиците, като изгаря вирусите, които са причинители на кондиломите. Важно е да се отбележи, че това средство трябва да се ползва само когато заболяването се е появило по външните части на кожата в интимната област. Содата се смесва с рициново масло. Намазва се засегнатата област, като се покрива с оцет. Покрийте с превръзка. Процедурата се прави два пъти на ден.

Овесена каша

В овесената каша има успокояващи кожата елементи. Редуцира неприятните усещания и спира сърбежа. Във вана поставете две чаши фино смлени ядки. Останете там четвърт час. Процедурата се прави веднъж дневно в продължение на седмица. Ако нямате вана у дома, смесете една супена лъжица овесени ядки с малко вода, за да се получи паста. Намажете засегнато място и сложете превръзка. Процедурата се прави два пъти дневно.

Рейтинг

5 0
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати