Народната медицина при спукани капиляри

Капиляри

Спуканите капиляри се появяват по кожата под формата на червена паякообразна мрежа от петна. Обикновено са засегнати краката и лицето. Има много причини за появата, като сред тях са наследственият фактор, бременността, травми и различни заболявания. Основните причини обаче са злоупотребата на човек с алкохол, наднорменото тегло и респективно заседналият начин на живот. Народната медицина препоръчва няколко решения на този проблем.

Изпитан метод за борба с появилите се петънца, вследствие спукването на капилярите, е третирането им със зехтин. Той помага за по-бързото изчистване на засегнатите области, като стимулира циркулацията на кръвта. Препоръчва се, когато го нанасяте на ръцете или лицето си, зехтинът да е със стайна температура и дори леко затоплен (но не и неприятен при допир). Масажирайте засегнатите участъци сутрин и вечер.

Винен оцет

Също универсално и ефикасно средство от народната медицина за борба със спуканите капиляри е ябълковият оцет. Той подобрява притока на кръв и кръвообращението, като по този начин намалява отока и червенината. Не е нужна някаква специфична подготовка за нанасянето му. Мажете се с него сутрин и вечер.

Чесън

Природният антибиотик – чесънът, също е добро решение на проблема. Както е известно, той има противовъзпалителни качества. За решаването на конкретния здравословен казус, зеленчукът може да се ползва по два начина. Единият е да увеличите традиционната му консумация и да хапвате по две или три глави дневно, в избрано от вас време на деня. При втория вариант шест скилидки чесън се смилат. Добавят се сокът от три портокала и две лъжици зехтин. Третирайте със сместа засегнатите места и след тридесет минути изплакнете с хладка вода. Процедурата се прави веднъж дневно до решаване на проблема.

Грозде

Добър ефект срещу проблема има и гроздето. Намачкайте пюре от зърната му и с него направете, в зависимост от засегнатото място, компрес (за краката) или маска (за лицето).

Лимонов сок

Лимоновият сок също помага за бързото решение на проблема. С тампон нанесете течността върху засегнатите области. И двата лека се прилагат сутрин и вечер.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати