Внимание! Първите признаци за недостиг на въглехидрати

Умора
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор-15%
Практичен аксесоар за вашия дом:
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
49.00 лв.
41.65 лв.
Виж ››

Много от съвременните диети отричат въглехидратите и препоръчват тяхното избягване, при спазване на различните хранителни режими. Те обаче грешат. Топ диетолози твърдят, че повече от половината калории, които човешкият организъм приема всеки ден, трябва да са не от какво да е, а именно от въглехидрати. Системното лишаване от тези изключително важни за здравето вещества води до редица проблеми.

Няколко са признаците, по които можете да разберете, че сте злоупотребили с организма, лишавайки го от въглехидрати. Първият симптом за това е идването на физическата умора.

Ако се чувствате постоянно изморени, без да има логично обяснение, време е да спрете с диетата, която сте подхванали и да започнете да се храните нормално. Знайте, че когато организмът не може да си набави нужните въглехидрати, започва да разгражда мускулите, за да си набави нужната енергия.

След физическата умора идва психическата. Тя се характеризира с постоянно раздразнение, замъгляване на съзнанието. Започвате все по-трудно да помните – дори и елементарни неща. Дори има случаи, при които в зависимост от това колко сте изтощили организма си може да се стигне и до загуба на съзнание.

Признаци за недостиг на въглехидрати могат да бъдат постоянната бледност, изпотяването, замъгленото зрение, моментната липса на координация. Главоболието и замаяността също са едни от първите признаци за недостиг на въглехидрати. Поотделно всеки един от симптомите не е притеснителен, но когато се появят два или повече заедно, това са първите признаци на хипогликемия или липса на глюкоза в кръвта, причинена от недостиг на въглехидрати.

Диета

Треморите също могат да бъдат признак за недостатъчно количество въглехидрати в тялото. Моментната слабост в крайниците е друг симптом за това състояние. Показателен признак за недостига на веществата е и необяснимото схващане на мускулите, без да сте се натоварвали.

Причината за такова състояние е именно в това, че тялото е започнало да набавя нужната енергия от белтъчините, от които са изградени мускулите.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати