Лош дъх – оставете го в миналото

Лош дъх – оставете го в миналото

Лошият дъх е едно доста неприятно състояние, което може да засегне абсолютно всеки. Най-неприятното при него е, че носителят на неприятната миризма често не осъзнава колко отблъскващ е за околните.

Неприятният дъх е най-концентриран сутрин. Когато човек спи, организмът му произвежда значително по-малко количества слюнка, което позволява развитието на бактерии. Проблемът е лесно разрешим с помощта на няколко лесни трика.

Безспорно най-доброто нещо за подобряване на дъха, е миенето на зъбите. То трябва да се прави поне два пъти дневно – сутрин и вечер. С това се премахват бактериите, виновни за неприятната миризма. За да достигнете до трудно достъпните места, може да използвате и конец за зъби.

Освен за зъбите, трябва да обръщаме внимание и на хигиената на езика. Ако все пак миризмата остане концентрирана и след старателното почистване, е добре да посетите вашия зъболекар, тъй като причината може да е развален зъб.

Лош дъх – оставете го в миналото

Интересен метод за бързото справяне със сутрешния лош дъх, е похапването на овесени ядки. Те предизвикват отделяне на повече слюнка, която поддържа баланса в устата. Пиенето на повече вода през деня също помага.

Дъвченето на дъвка също е средство да се справите с проблема, но за кратко. След като изхвърлите дъвката, миризмата се завръща с пълна сила.

Доста по-добър ароматизатор е магданозът. Той е естествен източник на хлорофил. След като хапнете е достатъчно само да сдъвчете няколко стръка от полезната подправка. Освен миризмата на храна, той неутрализира и тази на цигарения дим. С подобни свойства могат да се похвалят още розмаринът, ментата и кориандърът.

Друг метод да преборите лошата миризма, е чаят. В чая се съдържат полифеноли и антибактериални съединения, които неутрализират серните съединения в устата и микробите, причиняващи лошия дъх. Освен това повишава имунитета.

Натъркайте венците с орехови ядки. Освен свеж дъх, ще получите и голяма доза витамини. Твърдите ябълки и морковите също са добро решение.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати