Отървете се от хроничната болка с помощта само на лимонова кора

Лимони

Лимонът е един от първите култивирани от човека плодове. Доказано е, че горчивият цитрус предотвратява редица болести, част от които са простудата, грипът, различни възпаления, кожни заболявания и много други.

Лимоните са изпълнени с много витамини и минерали. Богати са на витамините С, А, В1 и В6, съдържат и магнезий, биофлавоноиди, пектин, фолиева киселина, фосфор, калций и калий. Лимоновият сок и корите на лимона имат добър антисептичен ефект, а листата са добри редуктори на треската. Консумацията на лимонови кори сама по себе си намаляват хиперактивността в стомаха.

С оглед на написаното изглежда, че лимоните имат много по-големи ползи за организма и присъствието им в дома и на трапезата ни е задължително. Истината обаче е, че може да ги използваме още по-добре.

Представяме ви три хитри начина за справянето с всякакви външни възпаления и хроничните болки, които често се появяват, особено при продължителното носене на високи и неудобни обувки.

Трик №1

Сложете кората от два лимона в буркан и допълнете съда със зехтин. Затворете буркана и оставете сместа да преседи в продължение на две седмици. След това вие ще имате истински универсален и домашно произведен крем против всякакви възпаления.

Лимонова кора

Втрийте от полученото масло върху засегнатата област и увийте с марля. Нека престои една нощ. Дръжте сместа в хладно и тъмно място далеч от пряка слънчева светлина. Използвайте при нужда. Сместа може да издържи до една година.

Трик № 2

Настържете жълтото от кората на един лимон. Внимавайте да не смесите белия и жълтия слой. Разтрийте корите директно върху засегнатата част на тялото и увийте с бинт или марля. Оставете го да престои така около два часа.

Трик № 3

Имате нови страхотни обувки. Искате да ги носите постоянно, но за съжаление те са страшно неудобни? Само след няколко часа краката ви са отекли, а болката е непоносима. Лимоновата кора може да ви спаси от това, защото има успокояващ ефект. Настържете кора от лимон. Сложете я върху напоена със зехтин марля и увийте крака. Само след двадесет минути болката ще премине.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати