С тези билки ще излекувате ленивите черва

Стомах
3 броя маски с клапан и антибактериален слой-13%
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
3 броя маски с клапан и антибактериален слой
28.80 лв.
25.00 лв.
Виж ››

Когато говорим за лениви черва и как да ги излекувате, е много важно да знаете и какво означава термина "лениви черва", а именно- запек или казано на по-сложен медицински език, констипация или обстипация.

За съжаление в нашето забързано ежедневие все повече хора страдат от синдрома на ленивите черва и то най-вече заради краткото време, с което разполагат, за да се нахранят рационално. Хапнатият набързо хот-дог с приятно изстудена газирана напитка, намаленият прием на вода за сметка на увеличения прием на всякакви рафинирани храни и още куп други причини довеждат именно да запек и то често - хроничен.

В много случаи хората, засегнати от този проблем, търсят решение в слабителните медикаменти, но прекомерната им употреба води единствено до задълбочаване на усещането за подут стомах, дискомфорт, усещане на умора и т. н. И именно тук на помощ се притичат билките, които не само, че са доказали своя положителен ефект при този проблем, лесно достъпни са, по джоба на всеки са, но и се изцяло естествен природен продукт. Ето с кои билки можете да излекувате ленивите си черва:

1. Живовлек

Живовлек

Тази билка, която може да срещнете из всички краища на страната ни, е изключително подходяща, за да се спасите от усещането за дискомфорт, свързано с подуването на стомаха. Премахва газовете и действа срещу чревните и стомашни колики. А освен това е идеалният лек да се справите и с упоритата магарешка кашлица;

2. Ревен

Класическа билка, използвана при запек. Тя може да бъде консумирана не само под формата на чай или отвара, но и като добавка към любимата Ви зелена салата;

3. Зелен чай

Доказал е ефекта си при премахването на токсините от организма. А няколко чаши зелен чай на ден със сигурност ще Ви помогнат да се отървете и от досадния запек.

Зелен чай

4. Ленено семе

Освен че подобрява функциите на храносмилателната система, лененото семе действа ефикасно без да усещате колики или болки в стомаха, за разлика от много други билки, които макар и ефикасни срещу запека, могат да бъдат приемани и доста болезнено;

5. Сена, позната и като майчин лист

Тя е вероятно от най-ефикасните билки срещу запек, но не е добре да прекалявате с консумацията ѝ и да я ползвате само при необходимост.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати