Какви билки помагат за оросяването на крайниците?

мащерка

Студените крака и ръце се дължат на проблемите с оросяването. Това е специфичен процес, които доставя кислород и хранителни продукти до различните части на тялото посредством артериална кръв.

Обикновено при проблеми с артериите се появява слабото оросяване. Това може да засегне освен крайниците и сърцето и мозъка, а при влошаване на проблема може да се стигне дори до тежки увреждания. Има различни методи за нормализиране на оросяването.

Въпреки че при подобно състояние трябва да се консултирате с вашия лекар, хубаво е да знаете, че народната медицина от край време има методи, с които да се отстрани този проблем посредством билки. Ето и най-добрите от тях.

Мед и тютюн

В малка паница смесете две супени лъжици стрит тютюн с една супена лъжица мед. Намажете сместа върху памучен плат и го увийте, преди да си легнете, около студените крайници (ръцете или краката). Използвайте сместа в продължение на седмица, като всяка сутрин се измивайте с топла вода.

Мед

Глог

В 500 милилитра вряла вода накиснете за половин час три супени лъжици цвят от глог. Прецедете. Взимайте природното лекарство три пъти на ден по две супени лъжици след хранене.

Картофи

Вземете обелките от пет стари картофа. Варете ги в половин литър вода за половин час. Прецедете водата и я разделете на три части. Това е нужната ви отвара за ден. Пие се сутрин, обед и вечер преди хранене. Лечението се прилага две седмици.

Риган и мащерка

В малък леген накиснете с топла вода две супени лъжици суха мащерка и две супени лъжици риган. Натопете ръцете или краката си вътре, докато водата изстине. След това не се мийте, а изчакайте течността сама да изсъхне.

Орехи

Женшен и орехи

Сварете осем супени лъжици изсушен женшен с десет ореха. Варете 15 минути в половин литър вода. Прецедете, а получената отвара пийте по два пъти на ден след ядене.

Женшен

Диви кестени

В пет литра вода сварете килограм смлени диви кестени. Прецедете. Добавяте отварата към водата във ваната. За да усетите ефекта, са нужни поне 5 бани. Можете да ги прилагате 2 пъти в седмицата.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати