Пет храни, които ще направят махмурлука ви много по-тежък!

Купон

Когато решите, че е дошло време да му отпуснете края и да си пийнете стабилно, все пак е добре да подходите разумно. Ако не искате да сте първият под масата, или на следващия ден да ви застигне жесток махмурлук, е добре да избягвате следните 5 храни преди напиването:

Суши. Суровата риба по принцип не си подхожда с повечето алкохолни напитки. Проблемът обаче идва най-вече от соевия сос. Свикнали сме обилно да топим сушито в него, но забравяме, че сосът е изключително богат на сол. В организма тя предизвиква силна дехидратация. До обезводняване води и солидният прием на алкохол. Комбинацията може да ви докара едно от най-ужасяващите главоболия на следващия ден.

Суши

Солени снаксове. Тук проблемът отново е в солта. Похапвайки пуканки, чипс и солети тялото ви губи голямо количество течности. Много по-добре е да заложите на храни, богати на вода.

Салата. Изключително здравословна, тя не е ваш приятел при напиване. Хапването на витаминозна салата преди излизане, полято с много алкохол, винаги води до лоши последствия. Причината е, че салатата няма почти никаква калорийна стойност и е равносилно на това да излезете с празен стомах. За да решите този проблем, просто добавете доза протеини в салатата, като пилешко месо например. То се усвоява по-бавно от листните зеленчуци и забави действието на алкохола.

Зелена салата

Люто. Лютите храни дразнят стомаха ни и на трезво, но когато пием алкохол, положението става много по-лошо. Преди важната нощ е добре да ограничите приема на лютиви храни, колкото и любими да са ви те, ако не искате да имате наистина сериозно стомашно неразположение още по време на купона или особено на следващия ден.

Пържени картофи. Мазните картофки са любими на всички. Преди нощта, прекарана в пиене, мазнината от тях се разполага в стомаха. Това не позволява на алкохола да се разложи напълно още от първия път и на следващия ден предизвиква повторното му появяване, което със сигурност не е много приятно. Така през целия ден ще си ходите наполовина пияни, но без приятната еуфория.

Рейтинг

5
Общо 4 гласували
5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари