Пет прегръдки дневно, за да сте здрави

Прегръдки

Желанието на децата да бъдат гушнати от родителите изобщо си не е предизвикано от глезене, а от подсъзнателното желание на хлапето да е здраво, убедени са учени от института за тактилни изследвания в Маями, САЩ.

Според последните им изследвания физическият контакт между хората е не само приятен и за двете страни, но и много полезен. Това важи както за децата, така и за възрастните.

При жените и мъжете, които участвали като доброволци в експеримент, се наблюдавали завишени нива на хормона окситоцин след прегръдка.

Прегръщане

Този хормон е най-големият враг на депресията, а също така намалява кръвното налягане, както и риска от сърдечно-съдови заболявания.

Освен това прегръдките повишават нивото на хемоглобин в организма. Повишаването му пък укрепва състоянието на цялото тяло.

Прегръдките карат организма ни по-бързо да се справя с различни болежки. Когато ваш близък е болен, не спирайте да го прегръщате. Това ще зареди организма му със сили, защото нивата на важни хормони в тялото му ще се завишат, както и имунната му система.

Винаги използвайте възможността да прегърнете човек, когото обичате. По този начин ще помогнете не само на него, но и на себе си.

Защото при прегръдката се получава еднаква реакция и в двамата участници. Специалистите препоръчват поне по пет прегръдки дневно, за да сте здрави.

Рейтинг

3
Общо 3 гласували
5 0
4 0
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари