Специалисти: Все по-млади хора биват покосени от инфаркт!

Инфаркт

Инфарктът покосява все по-млади хора, а начинът на живот, който в момента водим, и липсата на движение благоприятстват появата на проблеми със сърцето. Това стана ясно от изказване на кардиологът д-р Светлин Цонев за НовинарБг.

По думите на специалиста предпоставките, водещи до инсулт или инфаркт, са стойността на холестерола в тялото ни и слабият контрол на артериално налягане. Експертът е на мнение, че петдесет процента от хората с високо кръвно са наясно, че се сблъскват с артериална хипертония, като половината я лекуват.

Според д-р Цонев до рискова промяна в сърдечната дейност може да се стигне и след употребата на добавки и протеини. Обикновено тези вещества се приемат в немалки количества от хората, които тренират и редовно посещават фитнес центровете.

Фитнес

Мислим си, че най-често представителите на силния пол посягат към тези субстанции, но се оказва, че те не са чужди и на дамите. В крайна сметка става ясно, че както мъжете, така и жените приемат какви ли не стимуланти, за да си осигурят възможно най-бързо и лесно стройна фигура.

Вманиачените по фитнеса понякога приемат и растежни фактори и хормони, да за подсилят метаболизма си. Така той започва да функционира на максимални обороти, но се покачва рискът от поява на онкологични заболявания. Възможни са и увреждания на черния дроб.

Д-р Светлин Цонев напомня, че ваенето на тяло не е толкова лесна задача и задължително бодибилдърите трябва да се консултират със специалисти.

По думите му при една такава физическа подготовка, приетите вещества трябва да са съобразени с личния профил на пациента. Добавките трябва да са максимално изчистени от вредни субстанции.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари