Слънчогледът нокаутира високото кръвно

Слънчогледови семки
Защитна маска с клапан подсилена със сребърни йони (размер XS-M)
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна маска с клапан подсилена със сребърни йони (размер XS-M)
13.00 лв.
Виж ››

Въпреки че са висококалорични, слънчогледовите семки са полезни за хората с високо кръвно налягане.

Установено е, че слънчогледът намалява нивата на "лошия" холестерол. В слънчогледовите семки се съдържат главно ненаситени мастни киселини - линолова (50-65%) и олеинова (25-40%).

С тяхна помощ т.нар "лош" холестерол се формира в "добър" холестерол. Ето защо слънчогледовото семе се счита за изключително полезно при сърдечно-съдови заболявания и повишено кръвно налягане.

Според специалистите е добре хората, които има подобни проблеми, да си хапват по 30 грама слънчогледови семки пет пъти в седмицата.

Кръвно

Освен слънчогледа, също тиквените семки, бадеми и орехи са препоръчителни при хора с висок холестерол.

Ако сте обявили слънчогледовото семе за свой враг заради калориите му, по-добре погледнете от друга гледна точка на него. А именно тази, че то е много полезно и при други здравословни проблеми.

Семената на слънчогледа са богати на магнезий. Те регулирането на телесната температура и киселинно-алкалното равновесие. Семките са богати на витамин B и се считат дори за по-ценни от някои риби.

В слънчогледовите семки се съдържа и витамин P, който е считан за профилактично средство срещу рак.

Запомнете! Слънчогледовите семки и ядки е задължително да се съхраняват на сухо и хладно място. В противен случай те могат да отделят вредните за организма алфатоксини.

Рейтинг

5 2
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати