Продължавайте да ядете месо, ако искате да съкратите живота си!

Месо

Напоследък все повече се говори за здравословните ползи от вегетарианството, като редица изследвания подкрепят това твърдение с реални резултати. Едно от последните проучвания в тази насока показва, че при хората, похапващи си месо, смъртността е по-висока, отколкото при вегетарианците, пише изданието Science daily.

Във въпросното изследване са били разгледани случаите на над 1.5 милиона души от шест различни контролни групи. До важните изводи учените достигнали, след като обединили информацията за всички тях и дали обобщаваща оценка на последствията от месоядството и вегетарианството.

Месни продукти

Целта на авторите на проучването била да намерят доказателства за връзката между менюто ни и смъртността, които да бъдат използвани от медиците, колебаещи се по-полезно ли е месоядството от вегетарианството.

Специалистите обясняват, че въпреки известните различия на данните за Съединените американски щати и Европа при обобщението на информацията все пак става ясно, че повишеният прием на червено месо и други месни продукти води до нарастване на смъртните случаи сред хората, които ги консумират.

При проучването са били взети предвид данни на хора, наблюдавани от 5.5 до 28 години, приемащи салам, наденици, кренвирши, бекон и прясно червено месо.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ирена
Ирена
18.07.2016 09:26
То пък един живот ....
0
0