Тинктура от глог лекува сърцето и сваля диоптъра

Чай от глог

Невероятните здравословни свойства на глога са познати от дълбока древност. Проблемите, с които това растение може да се справи, са толкова много, че в миналото хората са вярвали, че тази билка е докосната от Бог и точно поради тази причина има такава лечебна мощ.

Ако имате проблеми с очите или пък със сърцето, тинктурата от глог е именно за вас. Лечебната отвара освен че има бързо действие, е и безопасно средство за всички, които имат нужда от лечебните ѝ качества. Тя може спокойно да се ползва от хора на различна възраст. Многобройните ползи от билката идват от уникалния ѝ химически състав.

В глога има високо съдържание на проантоцианид, който прави сърцето по-силно и регулира неговата дейност. Веществото разширява кръвоносните съдове и подобрява кръвооросяването. Не е необходим специален режим на прием, защото консумацията на глог не води до странични ефекти. Той дори може да се приема с предписани лекарства, защото не прави вредни реакции с тях.

Сред другите доказани от народната медицина качества на глога е, че билката може да помогне срещу траен световъртеж. Също така честият ѝ прием може да ви помогне да свалите диоптъра си.

Както вече споменахме, най-удачният метод за прием на билката е тинктура от глог. Трябва ви около 300 грама сушен глог. Ако нямате набран от Вас, можете да си закупите от близката аптека. Напълнете еднолитрово шише с три пръста от плодчетата. Долейте 900 милилитра ракия, като оставите малко разстояние от гърлото на шишето.

Лековитата смес трябва да се остави да престои две седмици на тъмно място. След това започнете да пиете всеки ден по една глътка от нея. Не вадете малките плодчета от течността. Не е нужен период за почивка, след като тинктурата свърши.

Глог

Можете да си направите веднага нова и да продължите лечението. Дори е препоръчително по-дълъг период на консумация, за да може глогът да разкрие всичките си полезни свойства.

Само след две седмици ще усетите подобрение на зрението и сърдечната дейност. За да е траен ефектът, е препоръчително да приемате тинктурата не по-малко от два месеца.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати