ezine.bg»Статии»Здраве»Как да се предпазим»Излекувайте главоболието със зелени очила!

Излекувайте главоболието със зелени очила!

Зелена светлина

Състояния на силно главоболие и мигрена могат да бъдат облекчени и излекувани, ако сложите зелени очила. Виждайки света в зелено, болките в главата и очите ще изчезнат.

Учени от Харвард са установили, че зелената светлина с чистата дължина на вълната пряко намалява фотофобията – чувствителността към светлината. Така се намалява главоболието.

Тестовете показали, че над 80% от страдащите от мигрена имат фотофобия. Тя ги кара да търсят тъмни и изолирани стаи и пречи на ежедневните им дейности. Неспособността да търпят светлината им пречи да бъдат продуктивни. Излагането на зелена светлина обаче може да реши този проблем.

Главоболието е пряко свързани с цветовете около нас. Както вече стана ясно, бялата, синята и червената светлина усилват остротата болка в главата. Светлината пряко влияе на неприятното усещане и дори може да стане причина за зрителни нарушения.

Главоболие

Негативната реакция е резултат от връзка в таламуса - структурата на междинния мозък. Тя приема и обработва цялата информация от сетивните органи (без обонянието) и ги предава към кората на главния мозък. Когато невроните, пренасящи сигналите от ретината на окото, се пресекат или сблъскат с други неврони, това води до съответната болка.

Оказва се обаче, че не всички цветове от светлинния спектър имат същия ефект. При проведените опити се оказва, че зелената светлина създава малко количество електрическа активност - както в окото, така и в мозъка, каквато другите цветове не предизвикват. Това успокоява невроните и премахва болката. Носенето на зелени очила намалило страданието на доброволците.

Хората, страдащи от остро главоболие, приемат с овации откритието, което ще облекчи болките им. Освен очила със зелени стъкла се предвижда да започне масово производство и на такива, които да филтрират всички цветове и да оставят само зеления.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати