Домашни плодови маски срещу слънчево изгаряне

Слънчево Изгаряне
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер XS-M)
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер XS-M)
13.00 лв.
Виж ››

Колкото и приятна да е лятната почивка, не забравяйте да се запасите със слънцезащитни кремове, защото през летните месеци слънцето може наистина да е опасно.

Когато се насочите към близката аптека или близкия козметичен магазин с цел запасяването със слънцезащитни продукти, веднага ще установите, че те съвсем не са по джоба на всеки. Ето защо тук ще Ви покажем как сами да си направите плодови кремове и маски, които няма да Ви предпазят от ултравиолетовите лъчи, но бързо ще Ви облекчат ако вече сте успели да изгорите:

Домашни плодови маски срещу слънчево изгаряне

- Много добър ефект срещу раздразнената и изгоряла кожа оказва динята, която лятно време може да бъде намерена в почти всеки хладилник. Необходимо е просто да си направите сок от нея и да го смесите със смлени бадеми и малко извара.

Така ще получите една много успокояваща и хидратираща маска, която трябва да намажете на по-дебел слой и по възможност да оставите да действа около 30 мин. Ако не разполагате с ядки и извара, можете да смесите сока от диня и с обикновено кисело мляко, за което се знае, че действа изключително добре при слънчево изгаряне;

- Друг ефикасен плод, който хидратира добре кожата, е кайсията. Маската от свежи кайсии веднага ще облекчи изгорялата от слънчевите лъчи кожа и ще възвърне нормалния ѝ цвят. Повечето специалисти са на мнение, че само за 15 минути маската от направени на пюре пресни кайсии, ще окаже благотворен ефект върху изгорелите участъци;

Домашни плодови маски срещу слънчево изгаряне

- Ако изгарянето не е толкова сериозно можете да се доверите и на цитрусовите маски. Така например можете да си направите прясно изцеден лимонов или портокалов сок, към който да добавите прясно мляко.

Мажете по няколко пъти на ден кожата си с напоено в плодово-млечната смес тампонче, за да усетите облекчение. Не забравяйте обаче че това средство се препоръчва единствено при леки раздразнения, защото ако изгарянето е силно, цитрусовите плодове могат допълнително да раздразнят зачервените от слънцето участъци.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати