Сбогувайте се с шипове в коляното с този лечебен домашен оцет

Лечебен домашен оцет
Защитна маска с клапан подсилена със сребърни йони (размер XS-M)-8%
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна маска с клапан подсилена със сребърни йони (размер XS-M)
13.00 лв.
12.00 лв.
Виж ››

Шиповете в коляното са сред най-често срещаните заболявания, засягащи опорно-двигателната система, и са свързани с много неприятни и дори мъчителни болки. За радост на страдащите от такива проблеми обаче народната медицина е измислила един универсален лек, а именно домашно приготвен оцет. Ето как можете да си го приготвите и как да го прилагате, за да се отървете от досадните болежки:

Лечебен домашен оцет

Лечебният домашен оцет се приготвя от 2-3 килограма ябълки, захар и черен хляб. За тази цел настържете около 2-3 килограма ябълки и прибавете към тях около 120 г захар. Отделно преварете 1 л вода и след като тя изстине напълно, залейте с нея ябълковата смес. Добавете и филия черен хляб.

За приготвянето на оцета е най-добре да използвате стъклен съд, който да похлупите и да оставите за 10 дни на топло място, но без върху него да попада пряка слънчева светлина. Идеалната температура е около 20- 22 градуса.

Когато измине определеното време, прецедете готовия оцет, добавете още 50 г захар и го изсипете в бутилки. Оставете да престои още 50 дни, за да може да стане годен освен за кулинарна употреба, но и за лечение на болките от шиповете в колената.

Шипове в коляното

- Когато вече разполагате с готов домашен оцет, започнете да приемате от него по 3 пъти на ден по 1 с. л. Няма значение дали е на гладно или дали го приемате, след като сте се нахранили. Важното е да не пропускате приема му, за да започнете да усещате облекчение на болките;

- Освен да приемате вътрешно домашния ябълков оцет, можете да го прилагате и външно, но не по-малко от 2 месеца. Направете си с него компреси, които да налагате на болното място за около 30 мин;

- Друг народен лек срещу шипове в коляното можете да си приготвите от вече направения оцет, 2 пресни яйца и салицилов спирт. Трябва да измиете добре яйцата и да ги поставите в стъклен съд. Заливате ги с домашния ябълков оцет, така че той да ги покрие напълно.

След това приберете съда на тъмно и хладно място и го дръжте там до пълното омекване на яйцата. Отстранете яйчните ципи, които не са се разградили, разбъркайте всичко добре, добавете 100 г салицилов спирт и отново разбъркайте.

С така получената хомогенна маса мажете колената си всяка вечер и още след 5-тия ден ще усетите облекчение. Не преставайте да се мажете до пълното облекчаване на болките.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати