Преборете умората с тези три лесни метода!

Умора

Близо 47% от американците на възраст между 22 и 52 години страдат от безсъние, показа ново изследване на Американското министерство на здравеопазването. Причината е доста неочаквана, а именно - късният час на излъчване на хитовия сериал Игра на тронове. В България сериите също са изключително популярни, макар и да нямат чак такъв култов статус. Въпреки това статистиката сочи, че и много българи страдат от безсъние.

Дори и на пръв поглед да изглежда малък проблем, безсънието може сериозно да застраши здравословното ви състояние. Добрата новина е, че има няколко ефективни начина, с помощта на които да преборите умората, идваща от безсънието.

Слънцето – извор на енергия

Слънчева светлина

Още в първите минути, след като изгоните съня, отворете прозореца, за да съберете първите слънчеви лъчи. Това ще ви помогне да се разсъните по-бързо поради чувствителния ни към светлина и тъмнина биологичен часовник. Слънцето е извор на енергия. То освежава, възстановява силите и не на последно място - подобрява когнитивните функции и настроението. Точно затова е препоръчително вечер, преди да си легнете, да вдигнете завесите, за да може лечебната сила на слънцето да даде успешен старт на деня ви.

Водата – извор на живот

Вода

От изключителна важност е вашият организъм да бъде хидратиран през целия ден. Приемът на вода трябва да започне още от сутринта. Липсата на сън и прекаляването с чашката води до загуба на вода. Това пречи на преценката и когнитивните функции. Нека денят ви започне с чаша вода. Изпийте я още преди кафето под топлите лъчи на слънцето. Дехидратацията води до намаляване на продуктивността, бдителността, затлъстяване и дори диабет и хепертония.

Закуската – най-важното ядене

Закуска

Богатата закуска е задължителна при проблеми със съня и постоянната умора. Разбира се, това не означава да консумирате храна с високо съдържание на захар, защото ефектът ще е спорен. Нивата на кръвната захар ще се повишат бързо, а заедно с тях и енергията. Бързият скок обаче е последван и от бърз спад. Точно и поради тази причина се препоръчва закуската да бъде богата на протеини и въглехидрати. Това гарантира бавното освобождаване на енергията и помага за елиминиране на умората.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати