ezine.bg»Статии»Здраве»Рибеното масло удължава живота

Рибеното масло удължава живота

Рибеното масло удължава живота

Ако искате да останете за по-дълъг период от време на този свят, то ползайте рибеното масло.

Учени твърдят, че рибеното масло е на път да се окаже ключ към дълъг и здравословен живот.

В рибеното масло се съдържат омега-3 мастни киселини. В момента учените Калифорнийския университет в Сан Франциско се опитват да достигнат до категоричен отговор дали омега 3 мастните киселини може да имат пряко въздействие върху увеличаването на продължителността на живота на клетките.

Американските учени за пръв път свързват рибеното масло със способността на тялото да противодейства на преждевременното остаряване.

Рибеното масло като еликсир на живота е бил открит след изследване на 608 сърдечно болни пациенти, които са употребявали в по-голямо количество риба, за да предотвратят повторен сърдечен удар.

Високите нива на омега-3 киселините забавили увреждането на съдържащите се в ДНК теломери - крайните участъци на хромозомите, които предпазват от възпаление и процеси на стареене.

Рибеното масло удължава живота

По-дългите теломери са признак, че човекът е биологически по-млад и по-здрав. С напредването на възрастта теломерите се скъсяват и по този начин стават по-податливи на определени заболявания.

Омега-3 мастните киселини се съдържат в мазни риби като скумрия, херинга, сьомга, сардина, пъстърва. Бялата рибасъдържа в по-малко количества от вълшебните киселини.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати