ezine.bg»Статии»Здраве»Оралният секс все пак е опасен

Оралният секс все пак е опасен

Оралният секс все пак е опасен
Дифузер и овлажнител за етерични масла, LED светлини, 2в1
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дифузер и овлажнител за етерични масла, LED светлини, 2в1
60.00 лв.
Виж ››

При практикуването на секс с множество партньори, хората често не отразяват обратната страна на плътски удоволствия. И тя може да бъде наистина зловеща.

Оказва се, че някои случаи на рак на ларинкса може да предизвика вирус, предаден по време на орален секс. Така, че широко разпространеното схващане, че оралният секс в сравнение с нормалния полов акт е по-сигурен, е сериозно погрешно.

Оралният секс все пак е опасен

Учените откриха, че по време на на орален секс хората приемат опасна разновидност на човешкия папиломен вирус HPV. HPV-вирусите са отговорни за много видове рак на гениталите, но повечето фенове на оралния секс заболяват и от рак на устата.

Американската стоматологична изследователка Керстин Розенквист, който оглавяваше проучване по отношение на рак на ларинкса, установи, че 36% от пациенти са били носители на вируса HPV.

Френски учени също имат доказателства, че оралният секс може да доведе до рак на устата. Лекарите винаги са подозирал, че инфекцията, която по принцип се предава по полов път и често води до рак на маточната шийка, може да бъде причина за тумори в устата.

Резултатите от изследвания, проведени от Международната агенция за изследване на рака в Лион, потвърди тези спекулации.

Учените проучили повече от 1600 пациенти с рак на устата от Европа, Канада, Австралия, Куба, Судан, както и над 1700 здрави хора. Те са открили, че пациентите, които имат рак на устата, имат наличието на щама HPV16 и три пъти повече са се занимавали с орален секс, отколкото здравите хора.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 5
4 5
3 4
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
катерина
катерина
03.03.2014 21:00
Айде стига с тези глупости ,един път е полезен друг път -не уточнете се в крайна сметка дали е вреден или полезен
3
0