ezine.bg»Статии»Здраве»Отказването на цигарите е заразно

Отказването на цигарите е заразно

Нина НордНина Норд
Джедай
2k375
Отказването на цигарите е заразно
Пулсов оксиметър - син-42%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Пулсов оксиметър - син
60.00 лв.
35.00 лв.
Виж ››

Според най-новите изследвания на британски учени желанието да спрете цигарите ще се отрази като вирус и върху ваши приятели и роднини.

Ако в инициативата заедно с вас се включи вашата половинка, ще се откажете от пушенето доста по-лесно, отколкото ако се опитате да го направите сами, убедени са учените.

Хората, чиито интимни партньори са зарязали пушенето, пушат с 67 на сто по-малко в сравнение с тези, чиито половинки все още не са се отказали от вредния навик. Върху 36 на сто от хората влияе позитивно решението на техен приятел да спре цигарите.

В малки колективи служителите пушат с около 40 на сто по-малко, ако сред тях работи човек, който е спрял цигарите. Братята и сестрите влияят положително в 25 на сто от случаите.

Когато човек спре да пуши, увлича след себе си и други ентусиасти. Ако сте решили да откажете цигарите, най-добре е да го направите заедно с човека, с когото се виждате най-често.

По този начин, когато единият от вас протегне ръка към цигарата, другият ще може да го спре навреме. Отказалите се да пушат изпитват морален дълг към тези, които са присъединили към каузата, и не смеят да нарушат думата си.

А за да не се стига до напълняване заради отказа от вредния навик, учените смятат, че трябва да се внимава с консумацията на тесто и да се наблегне на спортните занимания.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest