Чаят срещу хипертония на Петър Димков

Чай от глог

Всеки е чувал името на легендарния народен лечител Петър Димков, който е намерил лекове за безброй здравословни проблеми, използвайки единствено природните дарове. Спасил е не един и два живота и всеки, който се е вслушвал в съветите му, го е боготворил.

А най-важното и наистина безценно е, че народният лечител е използвал единствено това, което е родила природата и не е препоръчвал приема на фармацевтични препарати или неясни химически медикаменти.

На особена почит сред лечебните методи на Петър Димков се е радвал глогът. Неговите целебни свойства са познати от векове, но всеки лечител е използвал растението по различен начин и за различни цели.

Петър Димков обаче го е препоръчвал най-вече на хора, страдащи от сърдечно-съдови заболявания и особено хипертония, като е използвал листата и цветовете на глога за направата на лечебен чай.

Ето как можете да си го приготвите сами, както и за какво друго освен за хипертония можете да го използвате според Петър Димков:

- Народният лечител е бил наясно, че глогът съдържа вещество, известно като проантоцианид, което всъщност е главният отговорник за лечебната сила на растението. Освен това то е много богато на каротин и витамин С и успешно се бори с грип и други простудни състояния. Особено полезен е чаят от глог при кашлица и белодробни проблеми;

Хипертония

- Петър Димков е лекувал хората, страдащи от сърдечни-съдови заболявания и хипертония, единствено с чай от глог, който се приема по 3 пъти на ден на гладно по 1 к.ч.;

- Лековитият чай срещу хипертония се приготвя, след като се смесят изсушени листа и цветове от глог, който може да бъде срещнат из всички краища на България или директно да бъде закупен от аптеката. От тази смес се вземат 2 с.л., които се заливат с 500 мл вряща вода и се оставят да престоят за около 1 час. Изстудената отвара се прецежда и е готова за консумация. След като течността свърши, можете по аналогичен начин да си приготвяте нова, така че винаги да имате пресен чай от глог;

- Чаят от глог е също така много полезен за укрепване на мускулатурата, за подобряване дейността на мозъка и за профилактика при диабет, тъй като нормализира нивата на захар в човешкия организъм.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати