Билките тази година са специални! Вижте какво лекуват най-добре

Билки
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер L-XL)
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер L-XL)
13.00 лв.
Виж ››

През 2016 година събраните билета ще са изключително полезни при определен вид здравословни проблеми поради разположението на Слънцето и Луната в съзвездието Рак. Това заяви председателят на Съюза на билкарите д-р Емил Елмазов.

Същото съвпадение на небесните тела ще се наблюдава едва след 46 години. Затова ще си запазя за десетки години напред някои от билките, които съм събрал през тази година, допълва още специалистът по билки.

По думите му растенията, които ще се наберат до края на годината, ще бъдат най-ефикасни в борбата с проблемите на белите дробове, жлъчката, черния дроб и стомах. От помощ за всички тези органи са лековити треви като жълт смил, глухарче, слез, мента, великденче.

Според д-р Елмазов тази година в природата е изключително разпространен живовлякът. Той има широк кръг от действие. Растението, или по-точно сокът от него, е препоръчван от народната медицина при затруднени функции на дебелото черво, ерозия на лигавицата и дори при карценом.

Жълт смил

По думите на специалиста другото разпространено биле тази година е еньовчето. Жълтото еньовче е ценен помощник при ревматизъм, депресия, главоболие.

Жълтият смил пък е особено ефикасно жлъчегонно средство. Има данни че той помага още и при някои кожни заболявания, ниско кръвно налягане, възпаление на бъбреците и пикочния мехур, импотентност, ишиас и много други здравословни проблеми.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати