Сок от кисели краставички срещу махмурлук и мускулна треска

Сок от кисели краставички

На човек често му се случва да препие, дори и да не е особен привърженик на алкохола. А много често това е явление именно по време на летните почивки на море или планина.

Макар организмът на всеки човек да разгражда алкохола за различно време и някои след препиване да се събуждат свежарки, а други - с главоболие, махмурлукът под една или друга форма засяга почти всички. Някои могат да се сдобият дори и с разстроен стомах.

Преди да посегнете обаче към традиционните лекарства от рода на аспирин, нурофен, паракофдал и т. н., които биха Ви помогнали срещу досадното главоболие и махмурлук, е добре да изпробвате някои народни лекове, които със сигурност не са пълни с химикали и действат не по-зле и бързо от фармацевтичните медикаменти.

Всеки е чувал например, че при махмурлук действа особено ефикасно сокът от кисело зеле, но лятно време той трудно може да бъде намерен. За разлика от него обаче киселите краставички се намират във всеки магазин, а често се среща и някой друг изоставен буркан в килера, от който можем да се възползваме. Защото сокът от кисели краставички действа също толкова ефективно, колкото и зелевият сок. Ето още какво е добре да научите в тази насока:

- Сокът от кисели краставички, независимо дали те са домашни или купени от магазина, съдържа в себе си много електролити, които бързо биха вдигнали на крак всеки, който страда от махмурлук. Той повишава тонуса и дарява организма с енергия;

Махмурлук

- Подобно на зелевия сок, е добре сокът от консервираните краставички да бъде прецеден и консумиран като разхладителна напитка веднага след като се събудите и усетите, че главата Ви е натежала или Ви боли;

- Сокът от кисели краставички помага дори и ако сте спортували интензивно и се притеснявате, че може да страдате от мускулна [треска]. В такива случаи обаче е добре той да бъде консумиран няколко часа след извършване на спортните дейности, а не чак на другия ден;

- Освен това със сок от кисели краставички можете да подправяте и редица ястия, независимо дали те са постни или месни. Особено добър е за мариноването на пържоли, които после можете да изпечете на фурна или да приготвите на скара.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати