Пищни задни части=здрави жени

Пищна жена

Измененията в тялото на съвременната жена отдавна не дават покой на учените. Обикновено типът на женската фигура се определя от това къде най-много са натрупани мазнини.

Европейските жени най-често попадат под категорията крушовидно тяло. Крушовидно се нарича тялото, при което мазнините са съсредоточени под талията - по дупето и бедрата.

Тип ябълки са дамите с относително тънки бедра, плоски дупета, но големи кореми.

Оказва се, че при жените с крушовиден тип фигура е намален рискът от развитие на диабет и други тежки заболявания, съобщава The Daily Mail.

"Мастни натрупвания в задните части и бедрата означава, че притежателката на такова тяло има ниско ниво на така наречения "лош" холестерол в кръвта, обяснява Константинос Манолопулос от Оксфордския университет. - Тези мастни натрупвания се разграждат по-бавно, отколкото другите в областта на корема и следователно се произвеждат по-малко вредни вещества, наречени възпалителни цитокини".

В допълнение мазнините, съхраняващите се около бедрата, са по-склонни да произвеждат адипонектин - естествено вещество, което е свързано с намаляване на риска от сърдечно-съдови заболявания.

Така че изводът е: пищно дупе - здрава жена.

Рейтинг

3.9
Общо 7 гласували
5 1
4 5
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари