Петминутните методи за преборване на стреса

Стрес

Стресът на работа и в ежедневието е сред най-честите причини, които предизвикват здравословните ни разположения. Има методи обаче, с които само за 5 минути ще се сбогувате с негативизма.

Хапнете нещо вкусно

Малко шоколад, ядки или дори парче сирене, които няма да се отразят пагубно на диетата ви, могат да са полезен метод за борба със стреса. Психолозите поясняват, че когато човек хапва нещо, инстинктивно изпитва облекчение и забравя за нервността.

Лимонада

Почистете бюрото си

Ако около вас е пълно с хвърчащи листове, мръсни чаши и неподредени предмети, вероятно е да не се чувствате удобно и това да засилва стреса. Затова отделете 5 минути, за да въведете ред в обстановката около себе си и ще се чувствате много по-спокойни.

Пуснете си музика

Стотиците изследвания по темата са показали, че музиката е най-сигурният метод за борба със стреса. Направете си плейлист, който да слушате, когато сте изморени и напрегнати и само след няколко минути слушане отново ще върнете усмивката на лицето си.

Слушане на музика

Помиришете лимони

Японски учени са доказали, че субстанция в лимона ни кара на момента да се успокоим и да се справим бързо със стресовата ситуация. Ако не харесвате лимони може да ги заместите с босилек, хвойна или лавандула, защото техният ефект е същият.

Затворете очи

Само няколко минути със затворени очи ще са ви нужни, за да си върнете спокойствието. Отпуснете се и се изолирайте за няколко минути от проблема, защото това ще ви помогне да си върнете увереността и най-важното – да се справите със стреса.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати