ezine.bg»Статии»Здраве»Заобленото дупе - полезно за здравето

Заобленото дупе - полезно за здравето

Заобленото дупе - полезно за здравето

Мазнинките, натрупани по ханша и дупето, са полезни за здравето, твърдят британски учени. Според тях точно тези пухкави участъци пречат на развитието на болести на сърцето.

Освен това те са нещо като профилактика на болестите на обмяната на веществата. Учените твърдят, че мазнинките на бедрата всмукват в себе си опасни мастни киселини.

Там се намира и специално противовъзпалително вещество, което предпазва артериите от запушване. Това обаче важи само за ханша, дупето и бедрата.

Паласките около талията изобщо не са здравословни. Тъкмо обратното, тлъстинките около талията увеличават риска от диабет и сърдечно-съдови болести.

Идеалният вариант е, ако върху ханша има натрупани мазнинки, а коремът остава напълно плосък. Но като цяло паласките се трупат навсякъде.

Учените вече премислят вариант, при който хората със сърдечно-съдови заболявания да могат да натрупат мазнинки по бедрата и ханша, без да ги трупат на корема.

Пълната липса на мазнинки по бедрата може да се окаже сериозен симптом на проблем, свързан с обмяната на веществата, предупреждавата учените.

Рейтинг

5 1
4 4
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати