Народни рецепти за добро здраве с тинтява

1 от 5 Снимки

1. При болки в областта на стомаха


Залейте 1 с.л. синя тинтява с 500 мл вряща вода и оставете билката да се запари за 2 часа. Прецедете и приемайте по 100 мл 4 пъти на ден преди ядене;

На територията на България можете да срещнете безброй билки, които крият в себе си разковничето на човешкото дълголетие. Понякога те са с красиви цветове и успяват бързо да привлекат погледа ни, а друг път са съвсем невзрачни и ги подминаваме, считайки, че са обикновени бурени. Но независимо от външния им вид те крият в себе си тайната на човешкото здраве.

Сред тези билки, за които говорим, няма как да не споменем тинтявата, независимо дали е жълта или синя. А освен това тя е и много красива.

За нея и за лековитите и свойства вече сме чували. Тя е възбужда апетита, способства отделянето на стомашен сок, незаменим помощник е в борбата срещу коремни спазми при гастрит, пясък в бъбреците, световъртеж и др.

Но как според вида на болежката ни да си я приготвим - под формата на чай, отвара, настойка или нещо друго? В галерията горе ще отговорим точно на този въпрос.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари