ezine.bg»Статии»Здраве»Симптоми»Видове ангина според тежестта на заболяването

Видове ангина според тежестта на заболяването

1 от 3 Снимки

1. Катарална ангина


Катаралната ангина е най-леката форма на заболяването. При нея симптомите са трудно преглъщане, общо неразположение и леко покачване на температурата, но при направен преглед не се установяват налепи по лигавицата.

Макар и много неприятно като усещане и при болка в гърлото при всяко преглъщане, тази форма не е толкова тежка и болният бързо става на крака. Но посещението при личния лекар е задължително, за да не се стигне до следващата форма на ангина, която е фоликуларната ангина.

Надали има човек, който някога през живота си да не е боледувал от ангина. Симптомите ѝ са трудно преглъщане, болки в гърлото и повишена температура.

Подобно на грипа и тя не се лекува много трудно благодарение на съвременните фармацевтични продукти. Но ако се лекува неправилно или ненавременно, може да доведе до сериозни здравни последици, които се отразяват най-вече на сърцето, бъбреците и ставите.

Докторите различават много видове ангина според симптомите и засегнатите области. Но тук ще Ви запознаем с видовете ангина според тежестта на заболяването. Прави се разграничение на три форми на ангина, като най-леката форма преминава в рамките на максимум 5 дни, а най-тежката за около 8 дни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати