Енергийните напитки носят само проблеми. Ето какво причиняват час по час

1 от 6 Снимки

1. Първите 10 минути


В първите 10 минути след изпиването кофеинът започва да прониква в кръвта. В резултат на това сърдечната честота и кръвното налягане започват да се повишават.

Ако изпиете напитката бързо, ще започнете да се чувствате по-бдителни и концентрирани след 15 минути. Тези, които пият бавно, няма да почувстват ефекта до 40 минути;

Изглежда, че почитателите на енергийните напитки не намаляват въпреки всички предупреждения за вредите върху здравето, които предизвиква консумацията им. Ежедневно милиони хора пият от тях, за да се стимулират за работа, да се освежат по време на шофиране или за да повдигнат духа си с висока доза кофеин. Особено тревожна е тенденцията за все по-широка употреба на енергийни напитки сред младежите, които често ги смесват и с алкохол.

Много от нас са посягали към енергийните напитки, без да знаят какво причиняват те на телата си. Тук стъпка по стъпка ще опишем това, което се случва в човешкия организъм 10 минути след приемането на питието, 2 часа по-късно, а дори и 12 дни след като сте изпразнили кенчето. Тези данни предлагат тревожен научен поглед към енергийните напитки.

Освен това те идват само няколко седмици след проучване, което твърди, че коктейлът от спиртни и енергийни напитки имат същия ефект като кокаина върху мозъка на тийнейджъра. Такъв коктейл може да има опустошителен ефект върху химическия баланс на мозъка, който трае дълго и в зряла възраст.

В галерията горе може да проследите какво причинява енергийната напитка на организма в първите 12 дни след изпиването на кутийката.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати