Ezine.bg»Статии»Здраве»Народна Медицина»Не изхвърляйте мандариновите кори! Помагат при куп заболявания

Не изхвърляйте мандариновите кори! Помагат при куп заболявания

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k190207
2 от 3 Снимки

2. Бронхит


За да облекчите симптомите на това сериозно заболяване, използвайте 2 с.л. кора от мандарина. Накиснете в 300 мл вряла вода и оставете получената смес да поври около 4-5 минути.

Похлупете съда с капаче и след около час го прецедете. Добития чай разделете в три дози, пише НовиниБг. Приемайте всяка половин час преди хранене, докато почувствате облекчение.

Мандарините са любим плод на малки и големи. Те са сладки, сочни, ободряващи и засищащи. Тези уханни плодове обаче освен вкусна храна са и своеобразна природна аптека.

Но за ваша най-голяма изненада някои от най-ценните им съставки не се намират във воднистата субстанция под кората, а в самата обвивка.

Оказва се, че тя е особено полезна, тъй като е източник на етерични масла, витамини и антиоксиданти и много други безценни вещества.

Благодарение на богатия си състав се използва активно в борбата с редица заболявания, някои от които много сериозни. Вижте в галерията по-горе при кои здравословни проблеми мандариновите корички са най-полезни и се уверете сами, че изхвърлянето им е голяма грешка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати