Няколко масажа лекуват тревожност и депресия

масаж
Защитна еко маска със сребърни йони - Медтекстил-20%
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна еко маска със сребърни йони - Медтекстил
10.00 лв.
8.00 лв.
Виж ››

Ако често сте тревожни и това чувство заплашва психическата ви стабилност, само с 5 масажа, може да намалите стреса и напрежението от деня и да си върнете нормалното емоционално състояние.

Това установи ново изследване, което е открило, че шведският дълбоко тъканен масаж е най-полезен. След няколко сеанса при доброволците е отчетено чувствително намаляване на кортизолахормонът на стреса.

Сред доброволците в проучването е имало и хора с началните степени на депресия, които са се чувствали много по-добре след серия от масажи.

Резултатите са значителни и ако се повторят при по-мащабно проучване, ще има важни последици за пациентите и медиците, заявява професор Марк Хаймън Рапапорт, първият автор на изследването пред РsyBlog.

По-голямата част от доброволците са били с генерализирано тревожно разстройство и почти през цялото им ежедневие са преобладавали негативните мисли. В подобно състояние човек трудно функционира нормално.

масажиране

Обикновено тревожното разстройство се лекува с терапия и лекарства, но учените са на мнение и че шведският масаж е достатъчен.

В експериментите са били сравнявани резултатите на две групи. Едната се подложила на серия от шведски масажи, а други – само на леки докосвания.

И двете групи посещавали тази нестандартна терапия 2 пъти седмично в продължение на 6 седмици. Всяка терапевтична сесия продължавала 45 минути.

В края на изследването станало ясно, че масажите са много по-полезни от леките докосвания.

Ако той бъде съчетан с отпускаща стая и спокойна музика, положителният ефект е гарантиран, категорично е проучването.

Подобни експерименти преди време доказаха, че редовните масажи подобряват имунната система и съдействат за по-здравословния сън.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати