ezine.bg»Статии»Здраве»Скуката убива. Буквално!

Скуката убива. Буквално!

Скуката убива. Буквално!

Учени доказаха, че човек може в буквален смисъл да умре от скука и тъга. Такава причина няма да видите нито в едно заключение за смърт, написано от лекар, но според изследванията точно скуката, тъгата и недоволството от живота предизвикват редица заболявания.

Изследването се проточило 25 години и обхванало над 7 хиляди държавни чиновника. Според резултатите хората, които постоянно се оплакват, че живеят скучно, рискуват да умрат по-млади.

Освен това те са много повече подложени на риск да се разболеят от сърдечни заболявания и да умрат от инфаркт, за разлика от хората, които са доволни от съдбата си.

За тези 25 години много от наблюдаваните починали, и се оказало, че от тях над 40 процента страдали от скука и недоволство от живота. Те опитвали да запълнят емоционалните празноти в живота си с алкохол и цигари.

За да избегнете преждевременна смърт вследствие на скуката, опитайте се да внесете в живота си повече разнобразие, като опитвате неща, които никога досега не сте опитвали.

Недоволството от живота може да бъде преборено, като превключите вниманието от себе си към други хора и да се опитате да им помогнете.

Според изследването жените страдат от скука по-често, отколкото мъжете. От нея страдат най-много младите чиновници, които са принудени да вършат досадна рутинна работа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати