ezine.bg»Статии»Здраве»Цвеклото помага при менструални болки

Цвеклото помага при менструални болки

Цвеклото помага при менструални болки

Ползите от цвекло са известни отдавна. Лечебните свойства на този зеленчук се крият в корените му - те предпазват от радиация, имат противовъзпалително и диуретично действие.

Сокът от цвекло е също болкоуспокояващо средство при менструални болки, които почти всяка жена изпитва преди и по време не месечния си цикъл, твърдят италиански лекари.

Екип от Университета на Милано откри в цвеклото вещества, явяващи се растителни обезболяващи средства.

Комплексът от желязо и бетаин, който се формира в процеса на храносмилането, предотвратява атаките на болката и може значително да снижи дискомфорта по време на менструация.

Освен това сокът от цвекло отпуска гладката мускулатура на вътрешните органи, което е друг благоприятен фактор, за да се освободите от болезнените симптоми.

Сокът от цвекло обаче няма да окаже никакво положително въздействие при жени с патология на репродуктивните органи или нервно-психически заболявания, усилващи менструалните болки, предупреждава известният италиански гинеколог Марио Зарин.

Неговият екип подложил на изследване 103 жени и при 99% от тях сокът от цвекло значително намалил менструалните им болки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати