Грешки при използването на дамски превръзки, които още допускате

Менструация

Дамските превръзки – това невероятно удобство, без което никоя съвременна жена не може да си представи живота си, се появяват през 1970-та година. Те са изключително прости за употреба, но и до днес има неща, които дамите правят погрешно.

В миналото жените са живеели с ужаса на собствената си физиология. Преди да се появят превръзките, те са били принудени да използват колани с копчета, които държат подложка от плат, гумени части, марля на бикините и какви ли още не приумици, за да са спокойни по време на месечния си цикъл. Лошото е, че тези средства са създавали повече дискомфорт, отколкото да облекчават положението.

За щастие днес всяка дама има достъп до така практичните и удобни дамски превръзки. Малцина от вас обаче знаят, че е крайно нездравословно да ги използвате всеки ден. Когато използвате един и същ вид превръзки, не позволявате на тялото да диша. Освен това това може да провокира развитието на патогенната микрофлора в интимните зони.

Специалистите съветват да използвате превръзки само в дните, предхождащи цикъла, както и няколко дни след това. Смяната им трябва да е на не повече и не по-малко от 2-3 часа. Ако не спазвате това правило, рискувате да предизвикате гъбична инфекция, вагинит и други неприятни заболявания. Последиците могат да са много сериозни, като включват и безплодие.

Дамски превръзки

Не всички превръзки са еднакви. Добре е да обърнете внимание на дебелината им. Колкото по-дебела е една превръзка, толкова повече предразполага към развитието на патогени и гинекологични заболявания във влагалището. Това води до тоталната забрана на нощни превръзки или такива, подплатени с максималния брой капки в началото на менструацията.

Много жени се оплакват, че превръзките често се разместват и изваждат. Решението на този проблем е едно - превръзки с крила, които фиксират с дългата страна напред. Освен това е добре да се съобразите със собствената си физиология и да обърнете внимание дали поставяте превръзката на точното място.

Гъбична инфекция

Има превръзки с различно импрегниране, както и ароматизирани. Те може и да ви се струват добри, но могат да предизвикат алергии и дразнене. Ако сте предразположени към такива проблеми, то залагайте на дишащи превръзки, които не създават благодатна почва за развитие на бактерии. Те, както и всички останали, трябва да се сменят достатъчно често.

Винаги следете здравето си. Ако се появи зачервяване, подуване или сърбеж в областта на гениталиите, парене по време на уриниране и болка по време на полов акт, то е наложително да посетите лекар. Подобни неразположения могат да възникнат при алергия към дамски превръзки.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати