Разбалансираните чакри водят до заболявания. Вижте с кои билки да си помогнете

1 от 7 Снимки

1. Коренна чакра


Тя се разполага в зоната между половите органи и ануса. Отговаря за нашите физически и емоционални усещания. Когато не е добре балансирана, усещаме депресия или гняв. Понякога може да доведе дори до понижаване на имунната система, дискомфорт в ректума и краката. Смята се, че за балансирането ѝ помагат чайове от джинджифил, както и топли напитки от корен от глухарче;

Под термина чакри са известни седемте основни енергийни центъра в човешкото тяло. В йогата те се наричат още енергийни колела, енергийни възли, както и вратите на живота.

Те не се намират в нашето физическо Аз, а само във финото ни енергийно тяло. Разположени са във вертикална линия, започвайки от основата на гръбначния стълб, достигайки до самото ни теме.

Според йога учението чакрите са много важни, защото имат свойството да преобразуват енергиите на Вселената и да ги въплътяват в нашето тяло. Всяка чакра отговаря за определена област от нашето същество.

Ако някои от тях обаче не е в равновесие, това се появява чрез различни заболявания или емоционални проблеми. В галерията по-горе ще видите какви са най-честите оплаквания, предизвикани от дисбаланса на отделните чакри, както и билетата, с които можете да ги балансирате.

Виж повече

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари