Най-после! Изобретиха ваксина срещу акне

Акне
Смарт кутия за хапчета със звукова аларма-9%
Качество без компромис:
Смарт кутия за хапчета със звукова аларма
34.00 лв.
31.00 лв.
Виж ››

На бял свят в най-скоро време ще се появи ваксина срещу акне. Най-големият проблем на тийнейджърите най-после ще бъде решен.

За страдащите от акне вече има надежда. Учено от University of California в Сан Диего са създали експериментална ваксина. Тя има ефект върху кожни биопсии от пациенти с акне.

В масовия случай причинител на акнето е бактерията P.acnes. Тя се открива в човешкия организъм през целия ни живот. Но произвеждан от микроорганизма токсичен протеин причинява възпаления и пъпки по кожата. Иновативната ваксина има за цел да го блокира, без да унищожава самата бактери, защото това би разстроило из основи целостта на организма.

Ваксината тепърва ще бъде тествана върху пациенти, от които е взета биопсия с акне. Клиничните тестове ще продължат общо две години. Доброволците ще бъдат стриктно наблюдавани, като най-важен ще е крайният резултат.

Британската кожна фондация обяви, че за периода 11-30 годишна възраст до 80% от хората биват засегнати от проблема. Всеки, който се е сблъсквал с акнето, знае колко мъчително е както самото състояние, така и борбата с него.

Хората с акне прибягват до всякакви методи и мазила, за да го премахнат. За жалост те може и да смекчават симптомите, но проблемът с пъпките никога не се решава кардинално.

Очаква се ваксината да е първото в света средство, което да успее да изкорени проблема и да се справи кардинално с него. За жалост има един недостатък и той е, че ваксината ще е в процес на тестване цели две години. Ако се окаже успешна, интересът към нея се очаква да бъде оргомен.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати