Признаци, че може би имате проблеми с психичното здраве

1 от 4 Снимки

1. Социална изолация


Ако в даден момент усетите, че постепенно сте се изолирали социално, че пренебрегвате семейство и приятели без видима причина, хубаво е да потърсите психиатрична помощ. Това е основен признак на особено състояние на ума. Хората са социални животни и комуникацията със себеподобни е неразделна част от тяхната същност. Най-често подобна изолация се дължи на депресия;

Всеки понякога чувства, че полудява. Дали това е така? Малкото осведоменост около огромния брой проблеми, свързани с психическото здраве, и откритото пренебрежение спрямо психиатрите води до това, че често хората въобще не знаят, че имат психическо заболяване.

Още повече по последни проучвания едва 15% от европейците търсят специализирана помощ при съмнения, че имат подобен проблем, а едва 11% съобщават, че имат такъв, когато бъде открит.

Често хората са толкова заети в ежедневието си, че дори не забелязват, че изпитват проблем с психичното здраве. Това може да означава, че не говорят за това с никого, нито търсят лечение, докато не се влошат. За да не стане късно или за да сте сигурни в себе си, вижте в следващата галерия няколко признака, че може би имате проблеми с психичното здраве.

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари